St. Croix IBK |
Lukk
|
I begynnelsen var det ett herrelag som etter hvert ble til to. Så begynte man å samarbeide med Cicignon skole og barneidretten. Her var det variert trening med fokus på innebandy. Treningen foregikk i skolens gymsal.
Etter ett år med seriespill for aldersbestemte lag deltok klubben for første gang i Viking line Cup i Falun. Deretter ble det lansert flere lag blant annet 2 lag for 7-9 år alder, dette ble starten for klubbens yngre avdelinger. St. Croix har opp gjennom årene hatt gode resultat både på gutt og jente siden. Klubben har flere seriemesterskap for herrer i 2 divisjon og ett for damene. Pikelaget 2008 gikk helt til NM finalen der de fikk sølv plassering.
I 2019 står klubben for første gang som teknisk arrangerer for et NM, dette skjer i Kongstenhallen 6-7 april. Over 100 personer, spillere, medlemmer, frivillige og foreldre stilte opp og gjorde dette til en fantastisk helg. At vi helgen etter arrangerer vår egen Pirates Cup i Borgehallen sier litt om at her stilte hele klubben opp og viste hva vi sammen kan få til.
2019 er også året St. Croix IBK blir en av klubbene som Bandyforbundet velger ut til et klubbutviklingsprosjekt som skal gå over tre år. Det har av oss fått arbeidstittelen “Visjon 2022”. Vi gleder oss og har stor tro på at dette kan heve klubben vår.
Likhet og glede for alle har hele tiden vært klubbens drivkraft. Mangfoldet er viktigere enn å skape stjerner og resultater.
Klubbens farger var i de første årene gule trøyer, rød shorts og grønne strømper. Dette ble deretter til hel rødt med hel sort som bortedrakt. Før de endte opp som nå, hel svart med hvite borte trøyer.
Senior herrer A og B og Senior damer
G-13, G/J-9 og micro gutt/jente. Vi arrangerer også innebandyskole en ganger i året.
Hit inviteres lag fra hele sørøst bandyregionen (og gjerne utenfor) til en helg med kamper, aktivitet og moro. Dette er en virkelig bredde cup. Det åpnes for at lag i de aldersbestemte klassene kan låne spillere fra andre klasser, både over og under. Dette gjør at klubber som ikke har spillere nok i en klasse faktisk kan delta og være med på festen. Det er også eksempler på at keepere og spillere har blitt lånt bort til andre lag for at disse skal kunne stille i en ekstra klasse. Og innsatsen er det ingen ting å si på. Bånd og vennskap knyttes.
Vi kan tilby overnattning på skole med matservering om ønskelig.
Påmelding og spørsmål rettes til Jørn Brevik.
Tlf: 950 15 587
e post: jduett@online.no
Øyen var bebodd av Arawak indianerne når Christoffer Columbus kom dit 14 november 1493. Han døpte øya til Sainte Cruz (fransk), Santa Cruz (spansk) .Øyen har vært under spansk, fransk, nederlandsk og engelsk styre. Før den ble solgt til Fransk vestindiske kompani i 1665 og senere til Dansk vestindisk-guineiske kompani i 1733. USA kjøpte øya i 1917 for 25 millioner dollar og det er nå den største av de amerikanske jomfruøyene. Innbyggerne er amerikanske statsborgere, men de har ikke stemmerett ved presidentvalget.
Det er to byer på St. Croix, Hovedstaden Christiansted og Fredriksted. Sistnevnte fikk sitt navn fra Kong Fredrik V og domineres den dag i dag av det røde og hvite Fort Fredrik fra 1750 tallet. (Fredrikstad ble grunnlagt i 1567 av Kong Fredrik II).
Det bor ca 50 000 mennesker på øya som har engelsk som vanligste språk.
Høyeste punkt på øya er Mount Eagle med sine 355 moh.
Tolltjenestemann Ferdinan August Carisius født i Danmark, oppvokst i Kristiansand (der faren var embetsmann i toll vesenet) flyttet i 1779 fra St. Croix til Fredrikstad sammen med sin karibiske kone Elisabeth. De bygde et stort hus og eiendommen kalte de St. Croix etter øya de flyttet fra. Slik kom navnet til plankebyen, det har siden gitt navn til en bydel, en skole og en innebandy klubb.
Det finnes dokument som tyder på at pirater har operert utfra øya St. Croix i tiden 1522 til 1812.