Tilrettelagt for mennesker med spesielle behov
SUPER-INNEBANDY
Kort om Super-innebandy

Super-innebandy er tilrettelagt for mennesker med spesielle behov

Super-innebandy, er «vanlig» innebandy for de som kan løpe eller gå, men for mennesker som trenger litt ekstra tilrettelegging. Det kan være mennesker som har en nedsatt kognitiv eller fysisk funksjons men som fremdeles kan oppleve mestringsglede med kølle og ball. Majoriteten av spillerne har en form for utviklingshemming. Super-innebandy er lavterskel og krever ingen fysiske tekniske eller taktiske ferdigheter for at spillet skal fungere og man opplever mestring. Innebandy egner seg svært bra for utviklingshemmede. Super-innebandy er den tredje største lagidretten for «utviklingshemmede»

I 2017 deltok Norge for første gang med et innebandylag i Special Olympics World Winter Games (SOWWG). Vi fikk enorm publisitet for laget, og synliggjorde innebandy som en aktivitet for alle. Det var en fantastisk opplevelse å følge laget. De gjorde en ubeskrivelig innsats under lekene og endte opp med å ta gullmedalje. Siden deltakelsen i SOWWG 2017 har vi rekruttert nærmere 300 spillere. Super-lag har fått en naturlig plass på «ordinære» innebandyturneringer, med en egen klasse. 

NBF har øremerkede midler til å utvikle Super-innebandy. Kretser og klubber kan søke om midler fra NBF sentralt. Klubber/kretser kan få støtte til startpakker bestående av utstyr, fri midler og Trener1 kurs.

Kontakt:
Ann Katrin Eriksson / 928 44 111 / annkatrin.eriksson@bandyforbundet.no