Fra Haugaland Open

Invitasjon og påmelding til Norgeslekene 2024

Norges Bandyforbund (NBF) ønsker å invitere klubber med lag i super-innebandy til å delta i Norgeslekene, som arrangeres i Lillehammer fra 22. til 24. mars. Dette markerer en historisk begivenhet da det er første gang Norgeslekene avholdes, og vi er heldige som kan inkludere super-innebandy som en del av arrangementet.

Hovedmålet med Norgeslekene er å styrke arbeidet med idrett for personer med utviklingshemming og tilby et bredere spekter av konkurranser for denne målgruppen. Vi ser frem til en historisk og spennende turnering, som vil være preget av idrettsglede og moro.

I tillegg vil det bli en storslagen felles bankett for utøverne fra alle idrettene. The Hagen Brothers, som tidligere har sørget for feststemning på arrangementer som Stavanger Open og SuperCamp på Ski, vil også være husbandet på Lillehammer. Vi håper derfor at super-innebandy-lagene, som allerede er kjent for sine fantastiske nummer, vil bidra til en underholdende kveld på scenen sammen med Andreas og Marius.

Se også informasjon på nettsider til Norges idrettsforbund.

KAMPOPPSETT

Klikk på lenken eller skann QR-kode for kampoppsett.

Kampoppsett Norgeslekene Innebandy

Kampoppsett Norgeslekene
Program

FREDAG 22 MARS
Ankomst

LØRDAG 23 MARS

Åpningsseremoni innebandy kl. 11
Showkamp kl. 11.30
Gruppespill fra kl. 12 til 16.

Bankett, fest og underholdning på Scandic Lillehammer Hotell fra kl. 19 – 22. NB! Deltakelsen på bankett krever egen påmelding. Se nettsider til Norges idrettsforbund.

Informasjon og påmelding til utøverbankett

SØNDAG 24 MARS

Kvartfinaler kl. 10.00 – 11.15
Semifinaler kl. 11.20 – 12.20
Plasseringskamper kl. 12.40 – 13.00
Bronsefinaler kl. 13.20
B finale kl. 13.45
A finale kl. 14.10
Premieseremoni kl. 14.30

Arena
Super-innebandy er tildelt plass i Håkonshallen, som vi deler med badminton og bordtennis som er en del av NM-veka. Håkonshallen har kort avstand fra de fleste hotell.

Spillformat

Norgeslekene på Lillehammer vill skille seg ut enn fra de tidligere turneringer vi er vant med, med et mere profesjonelt preg. Vi kommer til å bruke ekte dommere fra Norges Bandyforbund og vi kommer til å dele ut pokaler. Alle spillere må ha gyldig lisens for å delta.

Selv om turneringen er en del av Norgeslekene, ønsker vi at terskelen for å delta skal være lav. Uavhengig av ferdighetsnivå er alle lag hjertelig velkommen til å delta.

Våre retningslinjer er som følger:

  • Klubber som melder på flere lag, oppfordres til å fordele lagene så jevnt som mulig for å unngå «topping». Vi ønsker å sikre en så rettferdig konkurranse som mulig, hvor alle opplever mestring og har det gøy selv om vi spiller med resultater.
  • Hvis nivåforskjellene blir for store, kan et lag som ligger under med fire mål, sette inn en ekstra spillere, eller det laget som leder kan ta ut en spiller. Dette tilpasses av trenere seg imellom.
  • Det er viktig at vi er åpne for å tilpasse nivåene best mulig gjennom samarbeid lagene imellom. Vi oppfordrer derfor lagledere til å ha en åpen dialog om eventuelle individuelle plasseringer av spillere på banen gjennom hele matchen. Man trenger ikke vente til et lag leder med 4 mål. Det er fullt mulig å starte med en ekstra spiller om man vet at dette ikke kommer til å avgjøre kampen.

Vi kommer til å dele in lagene i gruppespill der alle lag spiller mot hverandre i innledende runder. Deretter går man videre til utslagsrunder og plasseringskamper. Vi planlegger både for A- og B-sluttspill, og kanskje et C-sluttspill dersom logistikken tillater det. Vi prøver å sørge for at alle lag spiller minst tre kamper per dag.

Kamplengden blir redusert til én periode, og den endelige tiden blir klar når vi ser hvor mange lag som stiller. Det blir trolig et sted mellom 10 og 15 minutter. Dette gjøres for å muliggjøre flere, kortere kamper og for å unngå for store tap resultatmessig.

Hvis en klubb ikke har nok spillere til å danne et fullt lag, gir vi også muligheten til å melde på enkeltspillere som kan bli en del av et mikslag.

For de lagene som ønsker det, er det også muligheten til å ha en fullt utstyrt målvakt, spille med store mål, og kun 3 utespiller på banen. Alternativt kan lagene velge å spille med små mål og kun med 4 utespillere, dersom det er det de foretrekker. Vi ber om at dette spesifiseres ved påmelding.

Kriterier
  • Hvert lag kan bestå av 8 spillere. (Miks jenter og gutter)
  • 4 utespillere på banen og med små mål eller
  • 3 utespiller, 1 fult utstyrt målvakt og store mål
  • Kampene spilles 1 x 10 – 15 minutt
  • Yngste deltakere i Special Olympics Norgesleker må fylle 13 år i 2024, ifølge barneidrettsbestemmelsene paragraf 2 f.
  • Spiller må være medlem av en klubb, som i sin tur er medlem av Norges Bandyforbund.
  • Spillere må løse engangslisens for å delta. Kr 269,-
Påmelding

Påmeldingsfristen: 1 februar
Lagavgiften: 1000 kr (8 spillere)
Avgift per enkeltspiller: 125 kr (dersom man melder seg på uten eget lag)
Engangslisens: 269 kr

Samlet påmeldingsavgift betales til Norges Bandyforbund konto: 7874.05.85486. Merk innbetalingen med deltakelse Special Olympics Norgesleker og hvilken klubb det gjelder. Frist 1 februar.

Samlet påmelding fra klubben sendes til annkatrin.eriksson@bandyforbundet.no. Bruk skjema.

I forbindelse med deltakelse i Special Olympics Norgesleker 2024 må utøverne gi samtykke til Norges idrettsforbund og Norges bandyforbund for film og bilder som produseres.

Merk at det er egen påmelding til bankett.

Bankett under Norgesleker 2024 (paraidrett.no)

Lisens

Spillere som deltar på Norgeslekene må være lisensierte. Engangslisens registreres i klubbens medlemsregister på følgende måte:

*   Leder i klubben har tilgang til «Lisenser» i SportsAdmin (SA).

*   Leder søker opp spiller i SA og velger «ny lisens». Velg «Engangslisens for Norgeslekene», kr 269,-.

*   Leder i klubben kan eventuelt gi trener egen tilgang i SA for å utføre dette.

*   Spiller mottar da sin lisens ved faktura i Min idrett eller per e-post fra klubben.

*   Godkjent lisens er synlig i SportsAdmin og Min idrett.

Trenger dere hjelp med prosedyren, ta kontakt med Ann-Mari Ellefsen (NBF) / ann-mari.ellefsen@bandyforbundet. / 92488186 så fort som mulig.

Lisens må senes være betalt 22 mars.

Overnatting

Hvert lag må selv booke sin egen overnatting på Lillehammer. Det er svært gunstig å være tidlig ute med å sikre overnattingen, da Norgeslekene arrangeres samtidig som NM-veka og Ski-NM. Dette betyr at det er mange besøkende i Lillehammer denne helgen, så vi oppfordrer alle til å reservere overnattingssteder så tidlig som mulig for å sikre seg et sted å bo.

Norges Idrettsforbund anbefaler at utøvere på Norgeslekene bestiller sitt opphold på Birkebeiner hotell. Her er det holdt av en stor andel med forskjellige rom og leiligheter, som må reserveres innen 2. januar.  Birkebeiner hotell ligger innen gangavstand til Håkonshallen, og til Scandic Hotel Lillehammer der banketten skal være. For mer informasjon og for å foreta reservasjonen, vennligst besøk nettsidene til Norges Idrettsforbund.

Reisestøtte

Norges Bandyforbund er heldige som har inngått en sponsoravtale med Stiftelsen VI, som blant annet vil fremme super-innebandy. Dette innebærer at vi, i forbindelse med Norgeslekene, disponerer en reisekasse på kr. 100.000, -. Vi utarbeider en så rettferdig kostnadsfordeling som mulig, basert på antall lag og reiseavstand. Klikk på lenken for å se hvor mye din klubb kan motta. Vær oppmerksom på at dette regnestykket ikke er endelig, da vi foreløpig ikke har oversikt over hvor mange lag som melder seg på. Dette er kun et estimat som vi tar forbehold om, og for å vise hvordan vi regner. Vi håper støtten vil komme godt med.

Hvis dere har noen spørsmål, eller trenger mer informasjon, er det bare å kontakte oss når som helst.