Ullern var suverene i småguttefinalen. Foto: Stein Pedersen, NBF. Bak fv. Haakon Heyerdahl (lagleder/trener), Mats Lagergren, Embrik Askjer, Johan Ljones, Fredrik Arnesen, Kristoffer Jensen, Mikkel Aasbrenn, Max Høiby, Olav Heyerdahl, Hugo Beck, Alexander Landvik, Henrik Elias Sebjørnsen, Lucas Brubakk, Noah Slind Welin, Magne Lygner (lagleder/trener), Lars Josefsen, Elias Rieder, Anton Arnesen (lagleder/trener). Foran fv. Albert Lygner, Jonathan Taucher, Trym Kristoffersen.

Ullern Norgesmester smågutt 2022

Ullern var overlegne i NM-finalen for smågutt mot Stabæk og vant 4-0. Det gror godt i Oslo vest-klubben.

Skrevet av Even Lübeck, NBF

Kampen ble spilt på Ullernbanen 10. mars, under perfekte forhold.

– En stor NM-finale var nytt for alle og før kampen så snakket vi mye om det å håndtere nervøsitet. Inntrykket er at dette håndterte gutta fint og de ble motivert av de store rammene rundt kampen, sier Ullerns Haakon Heyerdahl.

Han forteller at de ble enige om å stresse Stabæk fra start av og være kompromissløse i styringene.

– Meningen var at vi skulle være forsiktige og unngå utvisninger. Stressnivået økte derfor drastisk da klokka viste 10 minutter og vi hadde pådratt oss dagens andre utvisning. Vi klarte å ri av begge og Olav Heyerdahl var knapt kommet inn på banen fra sin utvisning før det sto 1-0.

Heyerdahl dro seg gjennom hele Stabæk-laget og lagde straffe, som Embrik Askjer skulle ta. Han bommet, men fikk ta den på ny ettersom at Stabæk-spillerne gikk for tidlig inn i feltet. Det andre forsøket satt rett i mål.

– Etter å ha spilt ca. 20 minutter så var det Lars Josefsen sin tur til å vise seg frem. Den tidligere Frigg-spilleren mottok en lekker pasning fra Heyerdahl og dro seg fint igjennom Stabæk-laget. Josefsen satte ballen trygt i mål, til 2-0 til Ullern. Da tok Stabæk timeout. 2-0 var også stillingen til pause.

– Andre omgang starter bra. Det var en befriende følelse da Lars scoret sitt andre for dagen på et innøvd frislag hvor Hugo Beck hadde hodet med seg og klarte å sette opp Lars på blank kasse.

Etter 3-0 målet så roer kampen seg litt. Ullern hadde god kontroll og slapp ikke Stabæk til noen større sjanser. Og passende nok for Ullern sin del var det de som scoret kampens siste mål. Noah Welin fant Mikkel Bakkevig, som hamret inn en corner.

Med 4-0 og ett minutt igjen av kampen fikk Stabæk straffe, men «De Blaa» bommet. Dermed endte det 4-0 til Ullern, som vant sitt første og etterlengtede NM-gull!

– Før kampen var gutta ivrige og skikkelig klare for match. Det var enighet om at man skulle jobbe for laget og ofre seg i det defensive arbeidet hvis det var nødvendig. Følelsen var derfor enorm når dommeren blåser av kampen og man som gruppe oppnå sesongens store mål. Stemningen i garderoben er stort sett alltid god, men etter finalen var den euforisk, sier Heyerdahl.

– Veldig gøy var det også at Lars (Josefsen), fullt fortjent, ble kåret til Man of the Match. Likeledes var det morsomt med fulle tribuner, pyntet anlegg og høytidelig med innmarsj og nasjonalsang. Gode dommere var det også; Roar Fjeldheim (hd), Fredrik Larsen Halleraker (md), Sebastian S. Tunold (md). Matchrapporten her.

Og sist, men ikke minst – hvordan gror det på ungdomsnivå i Ullern bandy? Vi lar bandyavdelingens leder Mattis Bentzen fortelle:

– Ullern bandy har bra tilvekst blant de yngste barna, med bandyskolen som et lavterskeltilbud der fokus er å ha det gøy. Utfordringen ligger i å skape gode rammer (foreldre og trenere) rundt de nye lagene samt få inn flest mulig spillere fra bandyskolen, slik at vi får bra volum fra starten. Deretter jobbe målrettet med hvordan vi sikrer at spillere ikke slutter underveis, sier han.

Han sier videre at de fra 12-13 årsalderen ser at enkelte slutter, samt at flere gir seg når de er rundt 16-17 år.

– Dette er aldersgrupper der det er mye annet som «drar» og stor konkurranse om ungdommenes fritid. Ullern bandy må sørge for å ha et tilbud som er morsomt – både sosialt og sportslig – slik at flest mulig er med lengst mulig. Det legges ned veldig mye bra arbeid i klubben, men det gjøres i for stor grad i enkeltårganger. Nøkkelen er å sy dette sammen til en helhet som gjør at det kommer hele klubben og alle lag til gode.

Norges Bandyforbund gratulerer!

Ullern-gutta jubler for gull. Foto: Christoffer Askjer