Uttak til VM-kvalifisering U19-menn

Landslagssjef Patric Jonsson har tatt ut spillerne som skal delta på VM-kvalifiseringen med U19-landslaget for menn 24. – 28. januar i Salzburg, Østerrike

Landslagssjefen er fornøyd med dagens situasjon på U-19 landslaget og syntes dagens tropp ligger godt an med tanke på spillesystem, rekker og samspill – jamført med tidligere årskull. Mye kan skje i tiden mellom VM-kval og VM, og spillerne som ikke er tatt ut nå har fortsatt mulighet å komme med i VM-troppen. Landslagssjefen har lagt vekt på fire ulike kriterier i uttaket:

«Taktiska/tekniske ferdigheter: drille, skyte, sentre, spilleforståelse, taktisk sans, kunna ta beskeder osv osv. Det er ju det som man enklest ”ser” fra tribunen som coach, trener, forelder, publikum osv. Fine ferdigheter og viktigt att vara bra på det, men vi ser på en helhet der vi veier 3 andra egenskaper minst lika mye.

Fysiske ferdigheter: hur godt trent man er rett og slett… orker man spille ett VM med tett matchprogram? Det er 5 kamper på 5 dager, og vi förhoppningsvis kommer spille den allra viktigaste kampen på dag 4. Da er det viktigt att vi ska orka stå löpet, att vi kan spille på den måten vi vill med aggressiv press og höy gjenvinning.

Sosiala ferdigheter: Hvordan fungerar man i gruppa, tar man energi, eller gir man energi? Er man flink og pushe lagkamraterna, er man flink att passe på tider, rydde opp i garderoben, hjelpe til med vant, bager, passe på så att alla trives. Viktigt for ett mästerskap att man trives som en gruppe, men ikke lika lett att se fra tribunen att se disse egenskaperna.

Psykiske ferdigheter: hvordan er man i med/motgang? Fightas man enda mer eller viker man ner seg? Hvordan reagerar man mot medspelare när man ligger under, er du den som får andra att prestere bedre, klarer man av att spille under press, vem er det som slår en straffe när det 1min igen og det er uavgjort. Vansklig og se fra tribunen, enklare att spotte under flera dager sammen under reise, kamper, hotel osv.»

I Salzburg møter Norge: Storbritannia, Frankrike, Belgia, Østerrike og Nederland. De to beste lagene kvalifiserer til VM for U-19 menn som spilles 26. – 30. april i Frederikshavn, Danmark.

Mer informasjon om kvalifiseringen finner du her: https://floorball.sport/event/mens-u19-wfc-2023-eur1-qualification/

NB! Grunnet nye retningslinjer fra IFF må alle utøverne gjennomføre den nye «Ren Utøver». Alle moduler og diplomer må tas vare på! Kurset finner du under i «kurs for landslagene».

Uttak til VM-kvalifisering

Marcus Andresen – Ull-Kisa IL
Morten Gilberg – Ull-Kisa IL
Sander Skrolsvik – Ull-Kisa IL
Joakim Bakkerud – Ull-Kisa IL
Ferdinand Vermund – Ajer IBK
Wilmer Anderzon – Greåker IBK
Joachim Sørby Pedersen – Slevik IBK
Torger Sviland – Sandnes IBK
Herman Wathne – Sandnes IBK
Sebastian Kämpe – Nor 92 IBK
Colin Oustad – Gjelleråsen IF
Petter Robøle – Gjelleråsen IF
Jesper Myrvold – Gjelleråsen IF
Ådne Mellum – Gjelleråsen IF
Steffen Riisa – Bækkelaget SK
Tinius Wærstad – Tunet IBK
Adrian Amdahl – Tunet IBK
Emil Bratlie – Tunet IBK
Lukas-Joaquin Haugen- Tunet IBK
Philip Maximillian Næss-Fladset – Monolitten IL

Informasjon til utøverne

Avreise: Oppmøte Gardermoen 12:30 den 22. januar i avgangshallen

Retur: Ankomst Gardermoen 29. januar 13:50

Mer informasjon om VM-kvalifiseringen kommer i interne kommunikasjonskanaler.

For ytterligere spørsmål ta kontakt med landslagssjefen Patric Jonsson: 414 67 102

Landslagsledelse
Kurs for landslagene

For alle utøvere og landslagsledelse:
Vi setter nå krav til at alle involverte i landslag skal ha gjennomført to kurs med e-læring, for å kunne delta på landslagsaktivitet. For alle som allerede har gjennomført ny Ren Utøver, vil det kun være behov for å laste opp diplomet i kurset listet nedenfor, med alle modulene, som kreves for å få det kurset godkjent. Det andre kurset vil legge seg til automatisk etter at det er gjennomført og er godkjent.

For å logge inn, må man ha verifisert en bruker av min idrett. Har man ikke det må man trykke på ny bruker.

Her er kurset for innebandylandslagenehttps://ekurs.nif.no/course/view.php?id=737

Utøveravtalen

De store særforbundene i norsk idrett har samarbeidet om en felles mal for utøveravtaler for idrettene. Det har vært viktig at forbund og utøvere får klare rammer å forholde seg til. Norges Bandyforbund har deltatt i denne prosessen og har nå tilpasset utøveravtalen til innebandy.

Ved deltakelse på landslagsaktivitet anses avtalen som akseptert.

Vedtatte vilkår landslasspillere innebandy u0026#8211; 25. september u0026#8211; sak 12-19