Historie
Innebandy

Utviklingen i norsk innebandy*

De første innebandykøllene ble importert til Norge fra USA i 1972. I starten ble innebandy sett på som en treningsmåte for bandyklubbene i sesongen uten is. For å øke rekrutteringen til bandy ble innebandy innført i skoleverket, og interessen både fra lærere og elever var stor. I løpet av kort tid ble innebandy førstevalg blant aktivitetene i kroppsøvingstimene. Alle som har gått på skolen etter 1972 har deltatt i innebandy. Skolemesterskapene, som ble arrangert av Norges Bandyforbund, ble meget populære over hele Norge. Tidligere rektor ved Norges Idrettshøgskole Per Wright blir sett på som personen som introduserte innebandy i Norge.

I 1988 ble innebandyseksjonen dannet i Norges Bandyforbund. Dette ble starten på en ny idrett. I de første årene ble det laget et enkelt regelverk og det første uoffisielle NM i innebandy ble avholdt i 1988.

På dette tidspunktet begynte innebandy virkelig å bli populært. Spillelystne ungdommer henvendte seg til Norges Bandyforbund nesten hver eneste dag, og som et resultat av dette startet ungdomsgjenger og fritidssteder opp lag og meldte seg inn i Norges Bandyforbund. Mange steder dannet disse lagene egne serier med enkle regler. Eksempler på dette er Mjøsdistriktet, Stavangerdistriktet, Vestfold og Tromsø.

Som et resultat av den store interessen startet Norges Bandyforbund arbeidet med at “innebandy skulle samles til et rike”.

På Norges Bandyforbunds ting lørdag 25. mai 1991 ble innebandy offisielt en del av Norges Bandyforbunds idretter. Samme år vedtok NIF at innebandy skulle være en inneidrett på lik linje med alle andre inneidretter som f. eks. håndball, og at den skulle få tilgang til idrettshallene på samme måte.

Dette året er den store milepælen i innebandyhistorien.

21/2-92 spiller Norge sin første landskamp for menn.

På Åland blir Norge slått av Finland med 12-2. Frank Nordseth lager Norges første landslagsmål.

8/5-93 spiller Norge sin første landskamp for kvinner.

I Örebro blir Norge slått av Sverige med 6-0. Dagen etter spiller Norge og Sverige på nytt mot hverandre, og Linda Kristiansen lager Norges første landslagsmål i en kamp Norge taper 8-2.

Sesongen 94/95 ble det for første gang arrangert eliteserie for herrer senior. Seks kretser og 7 lag var representert.

Den sesongen ble også første sesong med serier i aldersbestemte klasser. Oslo og Østfold arrangerte en gutteserie hver.

I sesongen 95/96 fikk Østfold en pikeserie.

I 96/97-sesongen fikk Oslo også juniorserie. For første gang ble seriesystem med 1. divisjoner for Østland, Vestland og Midt-Norge gjennomført. Fra sesongen 1997/98 ble tilsvarende serieoppbygning etablert for kvinner (ikke eliteserie).

Fra 1997/98 ble det etablert egen 1. divisjon i Nord-Norge, som i sesongen 98/99 besto av 10 lag. Sesongen 99/00 arrangertes det også en 2.divisjon Finnmark og en 2.divisjon Nordland/Troms.

1. september 1998 blir Aust-Agder Bandykrets opprettet, og i sesongen 98/99 blir det arrangert serie med 7 lag i Aust-Agder.

I perioden frem til 1998, satt Norges Bandyforbund i gang serier i tretten forskjellige kretser: Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Østfold, Rogaland, Buskerud, Hordaland, Sør-Trøndelag, Nordland, Troms, Finnmark og Aust-Agder. Oslo var den største kretsen pr. 1/1-98 med 1379 lisensierte spillere fordelt på 109 lag. Østfold er den nest største kretsen.

Ved sesongslutt 98/99 var det 4701 lisensierte spillere i Norge. Dette var en økning på over 18% sammenliknet med foregående sesong.

Den 17.4.99 sender NRK for første gang direkte fra en NM-finale i innebandy. Tunet slår Greåker i sudden death i en spennende finale i Sofiemyrhallen.

Det blir lagt et eget innebandygulv i hallen slik at TV sendingene skal bli best mulig.

I mai 2000 arrangerer Norge det tredje verdensmesterskapet for menn. De innledende kampene spilles i Drammenshallen og i Sparta Amfi. Finalespillet arrangeres i Jordalhallen og på Jordal Amfi. 16 nasjoner deltar, og Norge ender på 5.plass etter å ha spilt 1-1 mot Danmark i den sists gruppespillskampen, og klarte dermed ikke å nå semifinalene.

Sverige blir verdensmestere etter å ha slått Finland 5-2 i finalen.

19.10.2000 spiller Norge sin første landskamp for U19 menn.

Danmark er motstander i Brønderslev, og Norge vinner med 6-2.

Christoffer Holm Austad blir Norges første internasjonale målgjører på aldersbestemt nivå.

Sesongen 2002/2003 passerte innebandy for første gang 5000 betalte lisenser for spillere over 13 år. Den nye rekorden lød på 5351 lisenser, noe som var en økning på 10% fra foregående år.

1.div sør for menn ble startet opp denne sesongen med 7 deltakerlag.

På årsmøtet blir det vedtatt å utvide Eliteserien for menn til 12 lag fra og med sesongen 2004/2005.

Sesongen 2003/2004 starter en storsatsing på utviklingsprosjekter rundt om i landet. Flere personer blir ansatt på prosjektstillinger i håp om å rekruttere nye spillere til innebandy.

Det blir igangsatt eget seriespill i Sogn og Fjordane.

For første gang blir et stort forbundsarrangement lagt til Nord-Norge. Tromsø var vertsby for Eliteseriekvalifiseringen for menn.

06-08.02.04 arrangerer Norge for første gang en firenasjonersturnering for menn.

Norge, Sveits, Danmark og Tsjekkia deltar. Sveits vinner, Norge blir nr.2 og Tsjekkia nr.3.

Kampene arrangeres i Mjøndalshallen, Apalløkka og Rolvsøyhallen.

01.05.04 spiller Norge sin første landskamp for U19 kvinner.

I Tanumstrand vinner Sverige klart den første kampen med 20-0, og følger dagen etter opp med å vinne 18-0.

Under det første VM for U19-kvinner i november 2004, lager Mari Grønlund Norges første mål internasjonalt for aldersbestemte kvinner.

11-13.02.05 arrangerer Norge for første gang en firenasjonersturnering for kvinner.

Turneringen ble spilt i Høyenhallen i Oslo. Norge, Sverige, Finland og Sveits var deltakerlag.

Finland vant turneringen foran Sveits. Norge ble sist. Denne helgen arrangeres også for første gang en landskamp utenfor Østlandsområdet, når U19-landslaget for menn spiller to kamper mot Sveits i Stavanger. Sveits vant de to kampene 8-2 og 7-2.

Sesongen 2004/2005 kommer resultatene fra satsingen på utviklingsprosjekter. Forbundet passerer 20.000 medlemmer, og har en økning på 50 nye innebandyklubber. Lisenstallet for innebandy passerer for første gang 6000, og ved sesongslutt er det 6277 lisensierte innebandyspillere over 13 år i landet. Nord-Trøndelag får, som siste fylke, sin første innebandyklubb i Steinkjer FK. Dermed er det organisert innebandyaktivitet i alle landets fylker.

01.12.05 overtar NBF integreringsansvaret fra Norges Funksjonshemmedes Idrettsforbund. Lillestrøm IBK blir Norges første innebandyklubb med el-innebandyutøvere.

22-23.04.06 arrangeres i Kongstenhallen i Fredrikstad for første gang seks NM-finaler samme helg.

Sesongen 2005/2006: NBF gjennomfører det første jenterekrutteringsprosjektet i norsk innebandy. 26 jenter mellom 15 og 25 år fra 13 ulike klubber utgjør EMBLA innebandyteam.

For første gang arrangeres seriespill for aldersbestemt i Hordaland med 6 deltagende lag i gutteserien. Tromsø IBK og Nidaros IBK kvalifiserer seg som første lag utenfor østlandet til den nye landsomfattende Eliteserien kvinner 06/07. Kverneland IBK med sin tredje plass, blir første laget utenfor østlandet som tar medalje i Eliteserien for menn. I løpet av sesongen melder 49 nye klubber seg inn i forbundet.

Sesongen 2006/2007: Den første landsomfattende eliteserien for kvinner gjennomføres med 10 lag hvor Sveiva vinner foran Holmlia og Sagene. Alle NM-finalene arrangeres helgen 21-22.april i Skedsmohallen, og seniorfinalene overføres på NRK. Freidig blir det første laget utenfor østlandsområdet som vinner en NM-finale, etter at de slår Tunet med 4-3 i finalen i klassen for jenter.

EL-innebandy settes på kartet med 5 etablerte klubber, og var den av alle idretter som totalt fikk tildelt mest penger fra Helse og Rehab i løpet av sesongen. Totalt fikk EL-innebandy kr.1.000.000,- i tilskudd, fordelt på kr.565.000,- til NBF og kr.435.000,- til Akershus Idrettskrets. Tildelingene viste at sentrale myndigheter og Idrettsforbundet har store forventninger til at EL-innebandy skal bli en veletablert idrett for funksjonshemmede.

I løpet av sesongen melder 30 nye klubber seg inn i forbundet, og lisenstallet for spillere over 13 år ender på 6843. Det syttende året på rad med lisensøkning.

Sesongen 2007/2008: Norges Bandyforbund i samarbeid med BVIF arrangerer i august kvalifisering til EuroFloorball Cup i Rykkinnhallen. Syv herrelag og 4 damelag deltar. Fjerdingby vinner turneringen for menn, og kvalifiserer seg til sluttspillet.

Norges Bandyforbund gikk over til å bruke idrettens felles administrative system NAIS. Det var en del innkjøringsproblemer med lisenssystemet, som medførte at det offisielle lisenstallet for første gang viste en tilbakegang. Totalt var det i sesongen en nettoøkning på 21 lag i innebandyens seriespill, så det var stor usikkerhet rundt lisenstallet på 6490.

Alle forbundsseriene administrert sentralt av NBF ble registrert i NAIS. For første gang måtte klubbene selv innrapportere alle resultater via idrettstelefonen.

Sagene IF trakk rett før seriestart sitt lag fra eliteserien for kvinner. Serien ble derfor gjennomført med 9 lag med Holmlia SK som vinner. Mennenes eliteserie ble vunnet av Sarpsborg IBK.

Årets NM-finaler ble arrangert i Sparta Amfi i Sarpsborg. Seniorfinalene ble vist direkte på NRK med Sarpsborg og Holmlia som vinnere. Sveiva IB ble den store vinneren i aldersbestemte klasser, med seier i tre av fire klasser.

Slevik ble den første klubben som har vunnet NM-gull i samtlige seks klasser det arrangeres NM, da deres juniorlag for menn slo Tunet i NM-finalen med 10-5.

Ledere av innebandyseksjonen i Norges Bandyforbund

Årsberetninger innebandy

Utviklingen i internasjonal innebandy*

07.11.1981:

Det svenska innebandyförbundet blir stiftet.

27.12.1983:

Det Japanske innebandyforbundet blir stiftet.

20.04.1985:

Det sveitsiske innebandyforbundet blir stiftet.

23.09.1985:

Det finske innebandyforbundet blir stiftet.

28.09.1985:

Historiens første innebandylandskamp blir spilt mellom Sverige og Finland i Sollentuna (13-1 til Sverige, men det første målet ble scoret av Pekka Kainulainen, Finland).

12.04.1986:

Det internasjonale innebandyforbundet (IFF) ble stiftet i Husqvarna, Sverige.

Andras Czitrom ble valgt til første president i IFF. (logo)

13.04.1987:

Sveits og Sverige spilte første landskamp utenfor de nordiske landene i Zürich.

08.05.1988:

Finland, Sverige og Sveits signerer den første avtalen om felles regelverk.

1989:

Det danske og det ungarske innebandyforbundet blir stiftet.

25.05.1991:

På Norges Bandyforbunds ting blir innebandy en offisiell seksjon av Norges Bandyforbund.

1991:

Det svenska innebandyförbundet feirer deres 10-årsjubileum med en turnering i Trelleborg. I tilknytning til turneringen ble det arrangert et internasjonalt møte med representanter fra 8 nasjoner.

1992:

Den første offisielle IFF-kongressen ble avholdt i Zürich; Danmark og Norge ble tatt opp som ordinære medlemmer av IFF.

Pekka Mukkala ble valgt til IFFs andre president.

Russland, Tsjekkia og Tyskland blir akseptert som provisorisk medlem av IFF.

30.01.1993:

IFF vedtok å arrangere det første EM i Helsingfors, Finland.

1993:

USA, Estland og Latvia blir provisoriske medlemmer i IFF.

IFF har nå 13 medlemsnasjoner.

27.-31.12.1993:

Den første Europacupen for menn og kvinner blir arrangert i Stockholm og Helsingfors.

09.-14.05.1994:

Det første EM for menn blir arrangert i Helsingfors, Finland. Sverige slår Finland 4-1 i finalen foran 1.300 tilskuere (utsolgt).

Sveits tar 3. plassen etter seier 4-2 mot Norge.

Åtte nasjoner deltar i mesterskapet (Sverige, Finland, Sveits, Norge, Russland, Tsjekkia, Danmark og Ungarn).

1994:

IFFs andre kongress i Göteborg; Tsjekkia og Ungarn blir tatt opp som ordinære medlemmer av IFF.

Pekka Mukkala ble gjenvalgt som IFF president.

IFF har nå 13 medlemsnasjoner.

På slutten av 1994 vedtar IFF-styret at det første historiske VM for menn skal arrangeres i Sverige 11.-18 mai 1996.

14.-20.05.1995:

Det første EM for kvinner og det andre EM for menn blir arrangert i Sveits.

For å gi Japan muligheten til å delta i mesterskapet vedtar IFF-styret at mesterskapet skal bli spilt som ett åpent europa-mesterskap.

Sverige slår Norge 8-2 (2.104 tilskuere) i kvinnenes finale og Finland slår Sverige 4-3 etter straffeslagkonkurranse i herrefinalen (2.800 tilskuere). Alle IFF-nasjonene deltok med unntak av USA. (Norge deltok ikke med herrelag i mesterskapet.)

1995:

Polen, Storbrittania, Singapore og Belgia blir akseptert som provisoriske medlemmer av IFF.

Det svenska innebandyförbundet vedtar at den første historiske VM-finalen i innebandy skal spilles i Stockholm Globe Arena (Globen).

03.03.1996:

Alle billettene (15.106) til VM-finalen i Globen blir utsolgt over to måneder før VM starter.

11.05.1996:

Gruppespillet i VM starter i Skellefteå og Uppsala.

Åpningskampen spilles mellom Sverige og Norge (1.100 tilskuere, utsolgt).

Sverige vinner 9-2, men Norge scorer VM-historiens første mål (Jonas Hareide).

Kampen sendes direkte på Supersport.

16.05.1996:

IFFs tredje kongress blir avholdt på Stockholm Globe Hotel. Thomas Eriksson blir valgt til tredje president i IFF.

Russland og Estland blir tatt opp som ordinære medlemmer av IFF.

Østerike og Australia blir tatt opp som provisoriske medlemmer.

17.05.1996:

Innebandyen inntar Globen i Stockholm for sluttspillkamper.

Norge – Finland og Sverige – Tsjekkia møtes i semifinaler.

Over 6.000 tilskuere ser Finland slå Norge 4-1 i den første semifinalen.

Norge scorer også det første målet i Globen (Dagfinn Ringås).

Ca. 8.000 tilskuere ser senere på kvelden Sverige vinne 13-0 mot Tsjekkia.

Begge kampene sendes direkte på Supersport.

18.05.1996:

Norge vinner 6-2 over Tsjekkia i bronsefinalen foran 9.500 tilskuere, og tar sin første internasjonale medalje for herrer.

Sverige blir historiens første verdensmestre etter en overbevisende 5-0 seier over Finland i finalen.

Aldri har så mange mennesker (15.106) vært samlet under ett og samme tak under ett idretts-arrangement i Norden.

Innebandyen får sitt virkelige internasjonale gjennombrudd. Kampen blir sendt direkte på svensk TV (SVT).

16.04.1997:

Norges Bandyforbund søker om VM i innebandy for herrer år 2000.

03.05.1997:

Det første VM i innebandy for damer arrangeres på Åland (Finland).

Norge blir nr. 3 etter Sverige og Finland (Sveits nr. 4 og Tsjekkia nr. 5)

Sept. 1997:

IFF vedtok å arrangere det tredje VM for herrer i Oslo 13-20 mai, 2000.

1998:

Brasil, Spania, Nederland og Slovakia blir provisoriske medlemmer av IFF.

23-30.05.98:

Det andre VM i innebandy for herrer arrangeres i Brno og Praha, Tsjekkia. Norge blir nr. 5 etter seier 5-4 over Tsjekkia (Sverige nr. 1, Sveits nr. 2, Finland nr. 3 og Danmark nr. 4)

06.03.1999:

Norges kvinnelandslag slår for første gang Sverige i landskamp, etter seier 4-3 i en treningslandskamp i VM byen Borlänge. Dette er Sveriges første tap for kvinner.

09-15.05.99:

Det andre VM i innebandy for kvinner arrangeres i Borlänge, Sverige.

Norge blir nr.4 etter tap mot Sverige i bronsefinalen. Finland vinner sitt første VM, med Sveits på 2.plass.

2000:

Italia og Slovenia blir provisoriske medlemmer av IFF.

13-20.05.00:

Det tredje VM i innebandy for herrer arrangeres i Norge. Det blir spilt innledende kamper i Sarpsborg og Drammen.

Norge ender på 5.plass etter å ha spilt 1-1 mot Danmark i den siste gruppespillskampen.

Norge blir da nr.3 i sin gruppe, og slår Tsjekkia 5-2 i kamp om 5.plass.

Sverige blir verdensmester etter å ha slått Finland i finalen foran 2957 tilskuere på Jordal Amfi.

2001:

New Zealand, Malaysia og India blir provisoriske medlemmer av IFF.

IFF består nå av 29 medlemsnasjoner.

20-27.05.01:

Det tredje VM i innebandy for kvinner arrangeres i Riga, Latvia.

Norge blir nr.3, etter å ha slått Sveits i bronsefinalen 4-3.

Finland blir for andre gang på rad verdensmestere, etter å ha slått Sverige 2-0 i finalen i Skontohalle.

6-11.11.01:

Det første VM for U19 menn blir arrangert i Halle, Tyskland.

Sverige blir de førtse verdensmesterne på aldersbestemt nivå etter å ha slått Sveits med 4-2 i finalen. Norge ender på 7.plass i mesterskapet.

2002:

Georgia blir IFF sin 30 medlemsnasjon.

18-26.05.02:

Det fjerde VM i innebandy for menn arrangeres i Hartwall Arena i Helsingfors, Finland.

Sverige vinner finalen over Finland med 6-4 foran 13665 elleville finner i en utsolgt arena.

Sveits blir nr.3 og Tsjekkia blir nr.4.

Norge ender på 5.plass etter å ha slått Danmark 6-1 i plasseringskamp.

Tyskland rykket ned i B-puljen, mens Russland rykket opp i A-puljen.

Hele 20 nasjoner deltar i mesterskapet.

2003:

Frankrike blir IFF sin 31 medlemsnasjon.

18-24.05.03:

Det fjerde VM i innebandy for kvinner blir arrangert i Bern, Sveits.

Norge slår for første gang i en offisiell kamp Sverige, og vinner 2-1 i det innledende gruppespillet.

Norge taper semifinalen i mesterskapet mot Sveits 7-3 og senere bronsefinalen mot Finland 4-2, og blir nr.4 i mesterskapet.

Sverige vinner finalen mot Sveits med 8-1 og blir verdensmestere for andre gang.

05-09.11.03:

Det andre VM i innebandy for U19 menn blir arrangert i Praha, Tsjekkia.

Norge ender på en 5.plass, mens Finland vinner finalen mot Sverige med 6-2.

2004:

Pakistan blir IFF sin 32 medlemsnasjon.

21-25.04.04:

I Madrid blir det for første gang arrangert et C-VM for menn.

Japan var best av de sju deltakende lagene, og vant finalen i mesterskapet mot Canada med 9-4, og rykket opp til B-puljen.

16-23.05.04:

Det femte VM i innebandy for menn blir arrangert i Zürich, Sveits.

Tsjekkia er turneringens store overraskelse, og spiller seg som fjerde nasjon gjennom tidene fram til en VM finale.

Sverige vinner finalen med 6-4. Finland vinner bronsefinalen på straffer mot hjemmenasjonen Sveits.

Norge ender som nr.5 i mesterskapet etter tap mot Tsjekkia og Sverige i det innledende spillet, og seier med 6-4 mot Latvia i kampen om 5.plass.

Østerrike rykket ned fra A-puljen, mens Italia vant B-puljen, og rykket opp.

20.05.04:

Det internasjonale innebandyforbunet blir enstemmig på kongressen Lausanne tatt opp som ordinært medlem av GAISF

09-14.11.04: I den finske byen Tammerfors arrangeres for første gang et U19 VM for kvinner. Norge blir nr.6 i mesterskapet. Sverige blir verdensmestre etter å ha slått Finland i finalen med 6-5.

2005:

Korea, Ukraina og Liechtenstein blir IFF sin 33, 34 og 35 medlemsnasjon.

IFF flytter sine kontorer fra Stockholm til Helsingfors. Finske John Liljelund blir ny generalsekretær.

28.05-05.06.05:

Det femte VM i innebandy for kvinner blir arrangert i Singapore.

Norge spiller seg enkelt fram til en semifinale etter store seire mot Japan og Russland.

I siste gruppespillskamp blir det stortap mot Sverige med 14-1, og også tap i semifinalen med 5-1 mot Sveits.

Finland vinner sin semifinale mot Sverige, og en jevn finale mellom Finland og Sveits ender til slutt med sveitsisk 4-3 seier.

For første gang i historien vinner et annet land enn Sverige eller Finland et verdensmesterskap i innebandy.

Norge taper bronsefinalen mot Sverige med 15-1. Det største tapet til nå et norsk landslag har hatt i en VM-turnering.

04.06.05:

Under Singapore-VM blir Island tatt opp som IFF sitt medlemsland nr.36.

Asian and Oceania Floorball Confederation blir stiftet med Australia, Japan, India, Sør Korea, Malaysia, New Zealand, Pakistan og Singapore som de første medlemsnasjonene.

26-30.10.05:

Det tredje U19 VM for menn bli arrangert i Cecis i Latvia. Sverige vinner mesterskapet med Finland som nr.2.

Norge ender på 5.plass

2006: Mongolia og Armenia blir IFF sin 37. og 38. medlemsnasjon.

01.03.06:

IFF får nye web-sider og ny logo.

21-28.05.06:

Det sjette VM for menn arrangeres i Stockholm og Malmö i Sverige.

Det deltar totalt 20 nasjoner fordelt på en A-pulje og en B-pulje.

Sverige blir verdensmester etter å ha slått Finland i finalen i Globen etter sudden death. Sveits ble nr.3 og Tsjekkia nr.4.

Norge ender på en 7.plass etter å ha slått Italia i plasseringskamp.

06-12.11.06:

Det andre VM for U19-kvinner arrangeres i Naunhof og Leipziq i Tyskland.

Sverige vinner mesterskapet med Finland som nr.2.

Norge ender på 6.plass.

2007: Moldova, Irland, Serbia, Israel, Argentina og Thailand blir nye IFF medlemmer. IFF har nå 44 medlemsnasjoner.

Jan 07:

IFF tildeler Norge arrangementene Euro Floorball kvalifisering i august/september 2007, og VM for U19-menn i mai 2011.

28.02.07:

IFF vedtar å endre den internasjonale kalenderen. VM for senior flyttes fra mai til desember, mens VM for U19 flyttes fra november til mai.

12-19.05.07:

Det sjette VM i innebandy for kvinner arrangeres i Frederikshavn i Danmark. 20 nasjoner deltok fordelt på en A-pulje og en B-pulje. Sverige blir verdensmester etter å ha slått Finland med 7-3 i finalen i Arena Nord.

Norge går for første gang i kvinnenes VM-historie ikke til semifinale, og ender til slutt som nr.8 i mesterskapet.

Sverige blir første nasjon som innehar de fire forskjellige VM-titlene samtidig.

07-11.11.07:

Det fjerde U19-VM for menn arrangeres i Kirchberg og Zuchwil utenfor Bern i Sveits.

Sverige blir suverene mestere etter å ha slått Tsjekkia med 9-3 i finalen. Finland blir nr.3 og Sveits nr.4.

Norge taper kampen om 5.plass mot Latvia, og ender som nummer seks i mesterskapet.

2008: Portugal, Tyrkia, Romania og Sierra Leone blir nye IFF medlemmer. IFF har nå 48 medlemsnasjoner.

09-13.01.08:

Det første EuroFloorball Cup (EFC) blir spilt i Vantaa i Finland.

EFC er det internasjonale forbundets (IFF) nye offisielle europamesterskap for klubblag, og er en tilspissing av den tidligere Europacupen.

Norge deltar med Sveiva for kvinner som ender på 5.plass, og Fjerdingby for menn som ender på 7.plass.

Svenske AIK vinner for menn, og sveitsiske Dietlikon vinner for kvinner.

07-11.05.08:

Det tredje VM for U19-kvinner arrangeres i Wolsztyn og Babimost i Polen.

Sveits blir verdensmestere etter å ha slått Sverige i finalen med 8-7 etter sudden death. Finland blir nr.3, Polen nr.4.

Norge blir nr.6 etter å ha tapt plasseringskamp mot Tsjekkia med 4-1.

06-14.12.08:

Det sjuende VM for menn arrangeres i Ostrava og Praha i Tsjekkia.

Finalen blir spilt foran 14208 tilskuere i O2 arena i Praha, og for første gang i VM-historien for menn blir Finland verdensmestere.

Sverige blir nr.2, Sveits nr.3 og Tsjekkia nr.4.

Norge ender som nummer 6 i mesterskapet. (Willy Fauskanger blir nr.2 i mesterskapets poengliga med 8 mål og 6 ass.)

2009: Hviterussland, Iran og Indonesia blir nye IFF medlemmer. IFF har nå 51 medlemsnasjoner.

06-10.05.09:

Det femte U19-VM for menn blir arrangert i Turku i Finland.

Sverige blir verdensmestere etter å ha slått Finland med 8-3 i finalen.

Sveits blir nr.3 og Tsjekkia nr.4, Latvia nr.5 og Norge nr.6 i mesterskapet.

05-12.12.09:

Det sjuende VM for kvinner arrangeres i Västerås i Sverige.

Sverige blir verdensmestere på hjemmebane foran 4521 tilskuere i ABB Arena Nord.

Sveits blir nr.2, Finland nr.3 og Tsjekkia nr.4 i mesterskapet.

Norge blir nr.7 i mesterskapet og sikrer dermed en automatisk plass også i neste VM-sluttspill.

IFF i dag:

– Ordinært medlem av SportAccord (tidl. GAISF).

– Anerkjent av IOC.

– 57 medlemsnasjoner:

Tsjekkia, Danmark, Estland, Finland, Norge, Polen, Russland, Sverige, Sveits, Australia, Østerrike, Belgia, Brasil, Canada, Tyskland, Storbritannia, Ungarn, India, Italia, Japan, Latvia, Malaysia, Nederland, New Zealand, Singapore, Slovakia, Slovenia, Spania, USA, Georgia, Frankrike, Pakistan, Korea, Ukraina, Liechtenstein, Island, Mongolia, Armenia, Moldova, Irland, Serbia, Israel, Argentina, Thailand, Portugal, Tyrkia, Romania, Sierra Leone, Hviterussland, Iran og Indonesia, Litauen, Filippinene, Jamaica, Mosambik, Sør-Afrika, Kamerun.

– 4397 klubber

– 300 133 registrerte spillere i verden (pr 31.12.14)

– Euro Floorball cup for klubblag hvert år

– VM for menn (2008) og kvinner (2009) arrangeres i desember annethvert år

– VM U19 for kvinner (2010) og menn (2009) arrangeres i mai annethvert år

– Driver utviklingsarbeid over hele verden for å rekruttere flere land til innebandy

– I Sverige er innebandy nest største idrett med nesten 140.000 lisensierte spillere

IFF Presidenter:

1986-1992: András Czitrom, Sverige

1992-1996: Pekka Mukkala, Finland

1996-> : Tomas Eriksson, Sverige

*Sidene er under oppdatering