Fra Gressvik til Öland.

SØBR ønsker å sette fokus på målvakter som mange er enig er den viktigste spilleren på laget, samtidig som vi ønsker flere jenter velkommen til innebandy. Dagens målvakt spiller riktignok ikke i vår region lenger, men som landslagskeeper er vi veldig glad for at ho ville være med. Thea er beviset på at en invitasjon fra en skole kan føre deg helt til toppen. Man begynner som regel i de aldersbestemte klassene og jobber seg oppover. Man har stadig nye mål å strekke seg etter. Men, hva når man er landslagsmålvakt og spiller i SSL, verdens beste liga. Hvilke mål setter man seg da. Vi spør Thea Ekholt fra Gressvik

Thea begynte å spille innebandy som 9 åring i Slevik IBK, etter at de fikk en lapp på skolen om at Slevik IBK inviterte til innebandytrening for hennes alderstrinn. Og akkurat det er nok Slevik godt fornøyd med. I Slevik har hun vunnet flere NM i aldersbestemte klasser og de vant NM med Sleviks damelag i 2014. Etter det har hun spilt for Osloklubben Sagene IF, noe som førte til to nye NM finaler. Hun rakk også å bli årets spiller to ganger før turen gikk til Gotland og Visby, der Endre IF spiller i SSL. Der ble det fire sesonger før Thea søkte nye utfordringer. Valget falt på FBC Kalmarsund* som da spilte i Allsvenskan. Med sitt nye lag var Thea med på å spille laget opp til SSL igjen. Det skal bli spennende og følge veien videre for spiller #94. (#35 på landslaget).


*FBC Kalmarsund är resultatet av ett samarbete mellan Färjestadens IBK och Calmare Lindsdal 98. Föreningen bildades för att bedriva en elitsatsande seniorverksamhet för de båda föreningarna.De jobbar mot högt ställda mål och ska gå i spetsen för innebandyns utveckling i Sverige – och i världen. Tillsammans med föreningarna och regionen ska vi utveckla och inspirera inom idrottvärlden. Vår framgång skapas genom att med ett starkt personligt engagemang låta alla spelare, ledare och funktionärer delta och utvecklas utifrån sina personliga förutsättningar.

Trykk på bildet for å lese mer om norske jenter med suksess i Sverige (+).

Vi snakket først med Kristian på Greåker som startet som utespiller, men ble spurt om å prøve seg i mål. Etter første trening forble han bakerste mann og den som passer målburet. Han utfordret Marius på Slevik som også begynte som utespiller, men etter hvert fant ut at det var mellom stengene han hørte hjemme. Så tok vi turen til Stathelle i Telemark. Der vi møter Aleksander og Audun som står i mål for Stathelle sharks. Neste på listen var Kira Tjernås Jacobsen som vokter målet for St. Croix «Pirates» i Fredrikstad.

Har du ikke lest de foregående artiklene om målvakter kan du lese de her:

Kristian Brevik, Greåker Bulldogs
Marius Stiansen, Slevik IBK
Aleksander og Audun, Stathelle sharks
Kira Tjærnås Jacobsen, St. Croix Pirates

«En målvakt kan vinne en kamp for laget sitt og det er den beste følelsen som finnes. En bra redning føles like bra som å score et mål og du kan gjøre flere redninger enn mål i en kamp«.

Thea Ekholt:

 • Har du drevet med andre idretter og evt. hva var grunnen til at du begynte med innebandy?
  • Nei, jeg har egentlig aldri drevet med andre idretter. Jeg prøvde en trening engang med både fotball og håndball, men da var jeg allerede godt i gang med innebandy og trivdes godt med det. Jeg visste ikke egentlig hva innebandy var da jeg møtte til min første trening, så det var litt tilfeldig at det var det jeg begynte med. Vi fikk en lapp på skolen om at Slevik skulle starte lag for jenter i min alder. Det var moro fra starten av og jeg har aldri angret den første treningen jeg dro på. 
 • Har du vært utespiller også eller begynte du med å stå i mål?
  • I begynnelsen rullerte alle på målvaktsposisjonen og alle fikk prøve seg på alt. Jeg spilte ute også de første årene, og husker ikke helt når jeg bestemte meg for å bli målvakt fast, det kan ha vært i 2006 eller der omkring.
 • Hadde dette vært en kampanje for å verve flere målvakter til innebandy, hvordan ville du med egne ord reklamere for det?
  • Det finnes så mange grunner til å bli innebandymålvakt så det kunne blitt en stor kampanje. Som målvakt får du gjerne spille hele kampen, og du kan alltid være med å avgjøre. En målvakt kan vinne en kamp for laget sitt og det er den beste følelsen som finnes. En bra redning føles like bra som å score et mål, og du kan gjøre flere redninger enn mål i en kamp. Målvakter er viktige på trening for at laget skal få en bra økt, så det settes alltid ekstra pris på om du stiller opp. Det finnes gjerne gode muligheter for ekstra trening for den som vil. Dessuten er det mye kult utstyr. 
 • Hvilket draktnummer har du og er det en spesiell grunn til at du har akkurat det?
  • Jeg fikk nummer 94 da jeg ble målvakt, og det har jeg vel egentlig alltid hatt siden. Grunnen til at det ble 94 var at treneren vår i Slevik mente det var tradisjon at målvaktene i klubben hadde året de var født som nummer.
 • I Sverige er det en diskusjon om Zorro straffer bør bli ulovlig fordi de mener det er veldig vanskelig for målvakten å ta de, samt at det gjør at keeper spiller mer aggressivt.
  • Den største utfordringen ligger jo i at spillerne nå får dra ballen bakover. Da mister målvakten den muligheten man hadde før til å presse spilleren til å gjøre nettopp dette. Når det gjelder Zorrostraffer er det som du sier vanskelig å redde og går det fort kan man føle seg sjanseløs. Utespillere som kan Zorro har en klar fordel under et straffeslag. Om zorrostraffer ble ulovlig hadde jeg ikke blitt veldig lei meg for det.
 • Du skal ha gjester og skal selv lage maten, hva blir servert på bordet?
  • Oi, det kommer an på gjestene men en god pastarett kanskje, eller så er jo Taco sjelden feil.
 • Dersom du må stille deg selv ett spørsmål og besvare det, hva ville da spørsmål og svar bli?
  • Hmm. Siden vi er midt i juli får spørsmålet bli: Hva kan man trene på under sommeren om man ville holde seg i gang? Det finnes massevis med ulike øye-hånd koordinasjonsøvelser som er morsomme å gjøre, som krever minimalt med utstyr. Det kan gjøres på stranda eller i stua og er bra både for reaksjon og koordinasjon. Søk litt rundt på Instagram, TikTok, google eller hva som helst, for inspirasjon. Det kan være sjonglering, samarbeidsøvelser med flere baller, konkurranser, eller reaksjon på ulike tall/farger.
 • Du spiller nå i SSL og vokter målet for Norges landslag, har man da noen høyere mål å sette seg? Hva motiverer deg nå?  ?
  • Det er et godt spørsmål, og det korte svaret er «å bli bedre». Selv om jeg spiller i SSL finnes det nye mål å nå. Jeg har satt mål for meg selv som jeg jobber mot. Det er både kortsiktige og langsiktige mål. Nå har vi for eksempel rykket opp til SSL med et nytt lag, og da vet jeg at det kommer til å kreve ganske mye av meg i sesongen som kommer. Om jeg kan være med å bidra og sørge for at vi gjør en god sesong så har jeg nådd ett av mine mål for meg og laget. Ett eksempel på et mer kortsiktig mål jeg har satt for meg selv er å få inn en ny spesifikk teknikk i mitt målvaktspill, og det krever naturligvis mye trening.
Trykk på bildet for å komme til FBC Kalmarsund sine facebooksider.
Demokraten var først ut med et intervju av Thea Ekholt, les det ved å trykke på linken (+).

Vi ønsker lykke til videre med både landslag og klubb i sesongen som kommer!

Trykk på bildet for å lese mer om jenteløftet. Seksjonsstyret inviterer klubber, kretser og regioner til en inspirasjons- og arbeidsdag for et nasjonalt jenteløft.

GIRLPOWER:

«GIRLPOWER» lanseres snart i SØBR…

Styringsgruppen målsetninger:

•  Sette jenteinnebandyen på agendaen i SØBR.

•  Økt deltagelse av jenter i alle klubber i regionen, flere spillere og lag.

•  Identitetsbygging og attraktivt og kult å være innebandyspiller.

•  Mestring og individuell utvikling, spill og konkurranser på

       egne premisser.

•  Samhold og vennskap på tvers av klubber og lag.

Her kan du lese hvorfor verdens raskeste ballsport også er så fantastisk.

Våre venner i Sørvest har laget en artig fun fakta side om innebandy 😉
Fristen for påmelding til BandykidZ har egentlig gått ut, men ring Nina i DAG! så kan det være muligheter…

Så på neste trening, ta kontakt med trener/lagleder og hør om DU kan få prøve deg mellom stengene. Kanskje dette kan være noe for DEG !!!

SØBR jobber nå med å få til et tilbud for dagens og morgendagens målvakter. Kanskje kan vi få det med på «Den store idrettshelgen» eller som ett eller flere arrangement i vår region. Mer info kommer…

Helge Branting viser med hjelp av strikk hvordan målvakten dekker målet sett utifra hvor ballen ligger. Bildet er tatt på trenerkurset i 2021. Trykk på bildet for å lese mer om dette.