GrlPwr Kick off.

Planene for GirlPower begynte sommeren 2022. Vel, tanken hadde vært der lenge, men nå begynte ting å samle seg. Men, det var først når søknaden fra SØBR gikk gjennom og vi fikk tildelt penger at vi kunne begynne og skape noe. Lanseringen har blitt utsatt flere ganger. Det måtte ikke kollidere med for mye annen aktivitet og så måtte vi finne ut hvor det skulle være. Jeg hadde aldri vært i Lystlunden Arena før, men valget kunne ikke vært bedre.

Det er Horten innebandyklubb som har gleden av å bruke denne flotte hallen og jeg må si jeg er misunnelig !!! To hele baner, men muligheten til å dra ut tribuner på begge langsidene slik at det blir en bane på midten og plass til ca 1200 personer. I tillegg til dette, hadde de verdens (i så fall Hortens) hyggeligste vaktmester.

Lysforholdene var upåklagelige, de hadde egen høythengende TV-plattform. MyGame kamera hadde ironisk nok fått en plastpose over hodet. Men, plasseringen var perfekt. Det samme var egentlig datoen, uten at dette var planlagt. 13 mars 2023 er 3 års dagen for den første totalt nedstengte dagen under pandemien. Det var alt annet enn nedstengt denne dagen ! Det var 47 påmeldte jenter, noen ble forhindret fra og delta, men de som var der virket som hadde en flott dag. GirlPower’s SPOND gruppe teller for tiden 70 medlemmer.

Trykk på bildet for å lese mer om tid og sted for NM-finalene 2023.

Men det er bare å melde seg inn dersom du ikke har gjort det ennå. Horten var startskuddet, men vi håper på mange flere samlinger for gruppen. Allerede under aldersbestemt NM i Sarpsborg (Gratis inngang) og dame/herre NM i Fredrikstad vil det komme SPOND påmelding, der de som møter opp med Grl Pwr spilleskjortene får servert litt mat og drikke. (Til dame/herrefinalene er det kr 100.- i inngang for barn under 16 år).

Vi håper disse timene var lærerike, men like viktig er at alle hadde en fin opplevelse sammen.

Instruktører: (fra venstre).

Siri Holter kommer fra og spiller for Sarpsborg Sharks. Siri har spilt innebandy siden ho var 6 år. Ho har vært trener i Sarpsborg klubben i flere år og har deltatt på 5 landslagssamlinger. Ho håper og se igjen flere av dere i Sarpsborghallen under aldersbestemt NM.

Mathilde Tangen og Dina Torstensen kommer fra Stathelle Sharks. Der spiller de på dobbel lisens sammen med Tyra Smerud (var på Kick off som deltaker). Sveiva spiller i J-19 NM-finalen i Sarpsborg søndag 26 mars 2023. Vi ønsker de lykke til ! og jeg håper de får en «oransje heia-gjeng» i hallen denne dagen.

Emilie Sundnes kommer opprinnelig fra Sarpsborg Sharks, men spiller nå for Tunet. Emilie spiller også på Norges landslag. Tunet møter Sveiva i semifinalene for damer 2023.

Birgitte «Big» Lersbryggen født og oppvokst på Lindeberg i Oslo. Har spilt fotball for Bøler og ishockey for Vålerenga, med landskamper i både VM og EM. Før det ble Tunet som fikk gleden av Birgittes talent på innebandybanen. Verdens beste kvinnelige innebandyspiller har hun blitt rangert som. Så det var en meritert instruktør som var på Kick Off i Horten. Vi kommer tilbake til Birgitte i en egen artikkel senere. Hun jobber for tiden litt for NBF. Så det var en flott fem-kløver som tok seg av jentene denne dagen.

Det var nok å gjøre for #69 når jentene øvde på skudd trening.

Tanken bak Girlpower:

Blant de minste kommer det ofte endel jenter på innebandy skoler og samlinger, men det er få klubber som klarer å få til egne jentelag. Ofte blir de som fortsetter spillende på blandede lag. Derfor faller mange av etter hvert. Tanken bak Girlpower er å gi jenter en arena der de kan spille for og med andre jenter. Og på den måten kanskje klare og øke interessen for idretten og beholde flest mulig, lengst mulig (for å referere til en god brukt frase). I skrivende stund er det 70 jenter i Spondgruppen. Bare det at vi har denne kanalen og kommunisere gjennom tror jeg er et godt stykke på veien. Med fasit i hånd, kan vi trygt si at Kick off i Horten var en suksess. Det vi har fått av tilbakemeldinger er utelukkende bra. Det er vi selvsagt glade for. Styringsgruppen er allerede i tenkeboksen angående neste arrangement.

Det var søknaden Nina sendte inn som gjorde alt dette mulig, nå må vi bare bruke de resterende pengene så godt som mulig og få mest mulig ut av de.

Jenter i hallen:

Målvakt kurs:

Jørgen Karlsen fra SØBR stilte villig opp som målvakt under cupen i en like fargerik drakt som våre Pure Play designede Grl Pwr drakter. Her kommer han med noen gode tips og råd til Ada som syns det var veldig fint at noen coachet henne litt. Målvakter blir ofte bare plassert i mål og må «klare seg litt selv», men de er faktisk den viktigste brikken på laget.

SØBR arrangerte kompetansehelg i oktober 2022 der vi hadde Tomas «Toto» Näsholm som instruktør. Kompetanse helgen arrangeres nok til høsten igjen, men dersom det er interesse for det kan vi kanskje arrangere en målvakt samling tidligere også.

Vi intervjuet flere målvakter i fjor sommer, de kan du lese HER.

Meld inn til Nina. nina.andreassen@nif.idrett.no – mobil: 48 04 20 96.

Bilder fra Kick off: