EL-INNEBANDY I MIDT-NORGE

Foto av: Per Einar Johansen

El-innebandy er en tilrettelagt lagidrett som henvender seg til barn, ungdom og voksne med store eller mindre bevegelseshemninger. Idretten foregår i spesialbygde elektriske stoler som produseres i Danmark og importeres til Norge av Handinor.

Spillet foregår i en vanlig idrettshall. Hvert lag kan ha 2 eller 3 spillere på banen samtidig. Det er et lagspill der de utøver aktiviteten sammen med andre. Samarbeid, samspill og spilleglede står sentralt. I tillegg til at spillerne lærer seg å utnytte kjelkens funksjonalitet utvikler de en forståelse for selve spillet.

Det finnes to typer av stoler. En brukerstyrt stol som styres av spilleren selv, med hjelp av en joystick og en ledsagerstyrt stol som er tilpasset spillere som ikke selv klarer å styre og skyte. Den ledsagerstyrte stolen manøvreres ved hjelp av en ledsager, som står bak stolen på rulleskøyter.

I Midt-Norge har vi 7 klubbmiljøer som tilbyr el-innebandyaktivitet, og det arrangeres årlig flere turneringer lagene kan delta på i vår region. Disse miljøene har vi ført opp i listen nedenfor. For mer informasjon om el-innebandy se NBF sine sider om idrett for alle.

Klubber i Midt-Norge

KlubbKommuneKontaktinformasjon
Nyborg ILTrondheimeivind.guldseth@gmail.com
Levanger HSLLevangerpost@lhslbandy.com
Åfjord ILÅfjord
Ålesund HurricanesÅlesundpost@hurricanesibk.no
Glåmos ILRøroshaugsbak@roros.net
IL FremStjørdal
Hødd ILUlsteinvikjohn.vartdal@mrfylke.no
Spillereglement EL-innebandy
Kampreglement EL-innebandy