SUPER-INNEBANDY

Alle skal få utøve idrett ut i fra sine ønsker og behov. I den grad det er mulig skal Norges Bandyforbund og våre klubber arbeide for at det gis et tilrettelagt tilbud til funksjonshemmede i nærmiljøet og i klubben.

Super-innebandy er et tilrettelagt innebandytilbud for mennesker med spesielle behov. Det kan være personer som har en nedsatt kognitiv eller fysisk funksjon, men som fremdeles kan oppleve mestringsglede med kølle og ball.

Innebandy har en særegen lav terskel for deltakelse, og krever ingen fysiske tekniske eller taktiske ferdigheter for at spillet skal fungere og man opplever mestring. Innebandy treffer svært godt blant barn som i utgangspunktet ikke interesserer fysisk aktivitet. Innebandy er en enkel idrett å organisere med stor overføringsverdi til andre ballspill. I Sverige finnes det nærmere 70 lag med tilrettelagt innebandy. Vi tror det er et stort potensial også i Norge og har allerede fått en del miljøer. I Midt-Norge er det Nyborg IL i Trondheim som har vært først ute og etablert tilbudet. I sesongen 2021/22 ble Stjørdal Paraidrettslag og Klæbu Funkis med i NBF familien for super lag, og har allerede fått noen besøk fra oss i regionen, og Klæbu Funkis har deltatt på minirunde denne sesongen. Fra og med sesongen 2022/23 kommer vi til å arrangere flere cuper for SUPER-innebandylag. Vi jobber med å vise frem super innebandy til enda flere klubber i Trondheim og omegn i tiden fremover.

For ytterligere informasjon kan man se NBF sine sider om idrett for alle.

Klubber i Midt-Norge

Vi har flere miljøer med tilbud i SUPER-innebandy i Midt-Norge. Og dersom du/dere ønsker å starte dette tilbudet i deres klubb er det bare å ta kontakt med oss.

Eksisterende klubber:

KlubbKommuneKontaktinfo
Klæbu ILTrondheimrenate@svinning.com
Sjørdal ParaidrettslagStjørdalkirstenkarls@hotmail.com
Nyborg ILTrondheimterje@nyborgil.no
Selbu IBK avd. Peder Morset FHSSelbu
Listen oppdateres fortløpende.
Turneringer i 2023/24

Vi arrangerer flere ganger i sesongen regionale cuper for SUPER-innebandylag. Man melder seg på en uke i forveien, og på cupene spiller man flere kortere kamper mot andre lag. Disse cupene er en del av våre minirunder, så her er det mange baner, mye folk og gode kioskfasiliteter 🙂

DatoHvorPåmeldingsfrist
11. novemberSelbuhallen8. november
10-11. februarLånkehallen3. februar
22-24. marsLillehammer, NorgeslekerEgen info fra NBF
Påmelding til: jim@mnbr.no